Skip to content

Technisch Consultant (v/m/x)

RemoteRotterdam, Zuid-Holland, NederlandDataquint

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met de openbare ruimte, 'Smart Cities' en,-GIS en lijkt het je leuk om gemeentes te helpen om het maximale uit onze software te halen als Technisch Consultant? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

De eerste paar maanden krijg je ruim de tijd om je volledig in te graven in onze software oplossingen, de gebruikers en de vele toepassingsgebieden van onze producten. Met deze producten brengen onze klanten objecten in de openbare ruimte letterlijk in kaart. Zo krijgen bijvoorbeeld alle bomen in een gemeente een eigen digitaal 'bomen-paspoort' waarin alle kenmerken van de boom worden vastgelegd, zoals soort, hoogte, stamdiameter en aanplantjaar. Ook kwalitatieve kenmerken worden vastgelegd. Op deze aspecten kunnen vervolgens beheermaatregelen worden getroffen. Daarnaast kunnen klanten ook verharding, groen, riolering, kabels & leidingen, straatmeubilair, openbare verlichting, civiele kunstwerken, speeltoestellen en nog meer objecten in kaart brengen. Vervolgens worden deze via onze applicatie GeoVisia gemonitord, beheerd en onderhouden. 

Ook meldingen van burgers die een probleem tegenkomen op straat worden via onze software Binnen- en BuitenBeter verwerkt. Een soort google maps voor gevorderden ;).  

Als je eenmaal een expert-in-de-dop bent, dan begint het echte werk! In eerste instantie ga je samen met andere consultants aan projecten werken en na verloop van tijd doe je dit zelfstandig. Hierbij is véél ruimte voor vernieuwende ideeën. Zo hebben collega's werkprocessen gemaakt voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop en,- de Eikenprocessierups. Tevens is er een maai-en bagger-app ontstaan uit onze ideeënregen. Samen gevat ga je dus:

 • Een optimale projectinrichting verzorgen van onze software bij de klant
 • Training geven
 • Rapportages maken (samen met de klant)
 • Plannen van aanpak opstellen in samenwerking met onze Sales collega's
 • 3e lijns meldingen oppakken in samenwerking met onze Support collega's
 • Meedenken en testen van nieuwe functionaliteiten met de afdeling Research & Development
 • En vooral klanten blij maken met de best mogelijke inrichting van onze software 


Over Public Space

Public Space is de verzamel/businessunit naam van vier bedrijven binnen de Conxillium Group die werken aan software oplossingen voor slimme steden ofwel "Smart Cities''. Deze bedrijven heten: Beheervisie, DataQuint, I-Real en Pharox. Onze klanten zijn lokale overheden zoals gemeentes, provincies en waterschappen. Deze klanten bedienen wij met ruim 80 enthousiaste collega's vanuit Rotterdam, Terborg en vooral vanuit  huis. Korte lijnen, flexibele werktijden, een informele0 (werf)sfeer en de bereidheid om elkaar én de klanten te helpen zijn onze belangrijkste kenmerken.


Naast hard werken vinden wij het belangrijk om onze successen te vieren en om nieuwe dingen te leren. We plannen regelmatig evenementen waarbij we bijvoorbeeld meer over het begrip ''openbare ruimte'' leren. Zo zijn we laatst samen met onze klant Amersfoort door de gemeente gelopen om meer te leren over meldingen die in onze applicaties worden vastgelegd, zoals ''worteldruk'' wat ervoor zorgt dat, stoeptegels los komen te liggen, maar ook hoe (water)leidingen onder de grond worden onderhouden. Hierdoor wordt je werk tastbaar en zie je letterlijk waar je een verschil kunt maken voor inwoners en gemeenten.

Vereisten

Hier herken jij jezelf in

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau
 • Doordat je bij klanten over de (digitaal) vloer komt, bouw je een sterke relatie met hen op en kun je hen nog beter ondersteunen in het gebruik van onze software
 • Je hebt een ontwikkeld analyserend vermogen en gaat bedachtzaam en systematisch te werk
 • Je hebt een ruime set communicatieve vaardigheden – zowel mondeling als schriftelijk
 • Je hebt bij voorkeur kennis van GIS, databases (Oracle en/of PostgreSQL) en dataconversies (met SQL en/of FME)
 • Je hebt (wellicht nog onontdekte) trainingsvaardigheden
 • Het werkveld ''Beheer van de Openbare Ruimte'' spreekt je aan


Dit krijg je ervoor terug

 • Een maandsalaris dat ligt tussen de €3.122 ,- en €5.204,- bruto op basis van 40 uur per week.
 • Flexibele werktijden en veel thuiswerk mogelijkheden
 • 25 vakantiedagen en de optie om 5 dagen extra te kopen
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld 
 • Een uitstekende pensioenregeling, laptop en telefoon
 • Een mobiliteitsregeling (leaseauto of mobiliteitsbudget) 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
 • Een collectieve bonus
 • De ruimte om je verder te ontwikkelen binnen een open en dynamische werkomgeving met diverse doorgroeimogelijkheden 
 • En last but not least, een technisch uitdagende baan waarin je een échte bijdrage kan leveren aan de burgertevredenheid van miljoenen burgers!


Sollicitatieproces

We willen dat jij een weloverwogen keuze kunt maken of wij dé werkgever zijn waar jij bij wilt werken. Het recruitmentproces bestaat over het algemeen uit drie gesprekken, maar kan op ons of jouw verzoek worden aangepast.


Enthousiast?
Dan wordt het tijd dat we jou ontmoeten! Reageer snel of neem contact op met onze recruiter als je vragen hebt: Steven Kruis 06 - 57 43 92 61, recruitment@conxillium.com.


PS, 

Zodra we met elkaar aan de slag gaan, is een verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist om de veiligheid van onze klantgegevens te waarborgen.

Details

Nederland

Details

Nederland

Sollicitatieproces

Uitdagingen

Accountmanager (v/m/x)Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Accountmanager binnendienst (v/m/x)Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Accountmanager verkiezingsmaterialenRotterdam, Zuid-Holland, Nederland
3 van 7 weergegeven

Conxillium

Conxillium is een groep van bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in hoogwaardige software voor lokale en regionale overheden op het gebied van publiekszaken en het beheer van de openbare ruimte.

Onze bedrijven

Beheervisie 

DataQuint

I-Real

JCC Software

Procura

SIM

Pharox

Contact

Overschieseweg 34 B1 3044 EE Rotterdam Nederland Tel. +31 (0)88-770 80 00 info@conxillium.com

Privacy- en cookiebeleid